kart

Piemonte

–hvor er det?

Piemonte ligger helt nord i Italia, i enden av Po-sletta. Po strekker seg fra de maritime Alpene til Adriaterhavet. Po sletta har fjell på tre kanter og sol fra den fjerde. Klimaet er solrikt med lite nedbør da uværet fra vest og nord stopper i fjellene. Piemonte er det nest største innlandsfylket med ca 4,5 millioner innbyggere.

Piemonte er verdens beste vindistrikt, med merkevarer som Barbaresco og Barolo. Og ikke minst Barbera vin som er den største i vårt distrikt. Verdens største merkevarer på rødvin, på linje med Champagne og Bordaux vil mange si.

Piemonte har et fantastisk kjøkken som vet å bruke råvarene etter naturens årstider. Innlandet er kjent for sin berømte Parmaskinke som er verdens beste. Av spesialiteter kan vi nevne «Vitello Tonato» kalv og tunfisk. Brassato, langstekt/kokt oksekjøtt i rødvin. Fritto Misto som er alt på dyret fritert og blandet. Agnolotti er pastaputer fylt med kjøtt, most og blandet med grønnsakspurre. En typisk lunsj eller middagsrett her består ofte av 3-4 Antipasti (forretter) , gjerne 2 Primo (mellomretter) , Sekondo (hovedrett), og til slutt Dolce (dessert). Vin til maten og en avslutning med kaffe og grappa for den som har lyst og orker. Normalpris for et slikt måltid er fra 30 til 50 euro. Men du kan bestille enkelt retter på de fleste resturanter.

Avstand til flyplasser:
Milano Linate - autostrada A7- ca 150 km - 1 time 30 min
Milano Malpensa - autostrada A26/A4- ca 150 km - 1 time 40 min
Torino Caselle - autostrada A21 - ca 104 km - 1 time 10 min
Bergamo Orio Al Serio - autostrada A4/A7- ca 200 km - 2 timer
Côte d'Azur Nice - autostrada A10/A26 - ca 270 km - 2 timer 50 min

Link til google map HER